Reacties

Onderaan kan je een reactie plaatsen met jouw mening bestemd voor de bezoekers van deze website. Jouw reactie zal dan later op deze ‘Reacties’-pagina verschijnen.

bloem_margriet_of_madeliefje

14 gedachten over “Reacties

 1. Joris,
  Je hebt prachtig werk geleverd.
  Wat begon als interesse voor het oorlogsparcours van “onze” grootvader leidde tot een gigantisch opzoekwerk over soldaten uit groot-Londerzeel, sommigen met een vergeten verleden.
  Je bewijst ze hiermee een grote eer, hun inzet mag niet vergeten worden.
  Saerens Roza

  Like

 2. Dag Joris
  Wat een mooie en indrukwekkende website en dit op zo een korte tijd.
  Na zoveel opzoekwerk van oud-strijders 1914-18 en weggevoerden wat u voor elk van hen gebundeld hebt in een overzichtelijk mooie biografie.
  Denk niet dat dit het einde is, bedankt voor uw inzet en vooral doorzettingsvermogen.
  Blij u te kunnen steunen.
  Moeyersons Fons

  Like

  1. Geachte heer,Joris,

   Wat en mooie site! U zal begrijpen dat ik, als Hagelander en nazaat van Armand De Keyzer (broer van mijn grootvader Fons), Londerzeel altijd associeer met Neeravert alwaar mijn grootoom op 29 september 1914 sneuvelde. Sinds mijn prille kinderjaren hangt zijn foto in mijn slaapkamer of bureau.
   Toen ik de site zag, speurde ik natuurlijk in eerste instantie naar sporen van de gevechten te Londerzeel.

   Niettemin heb je mooi werk verricht voor de mensen van de regio; zo blijft de herinnering aan hen heel levendig.

   Proficiat en hartelijke groeten,

   René De Keyzer

   Like

   1. Beste René,

    Mijn uitgangspunt gaat eigenlijk over de belevenissen van oud-strijders en burgers afkomstig uit Londerzeel maar die zich wel afspeelden buiten Londerzeel.

    Over de gebeurtenissen die gebeurden op het grondgebied zelf van Londerzeel verwijs ik je graag naar de boeken ‘De Grote Oorlog in de regio Londerzeel’ (1999) en ‘1914-1918 in Londerzeel en Noordwest-Brabant’ (2008) waarin onder meer de Slag van Neeravert te Londerzeel op 29/09/1914 tot in detail wordt beschreven.

    Beide boeken zijn van de auteurs Louis De Bondt en Francis Hallemans en worden veelvuldig geciteerd in mijn boeken.
    In beide boeken staat ook een foto van jouw grootoom Evrard Armand De Keyzer die ik spijtig genoeg in deze reactie niet kan bijplakken.

    Joris Saerens

    Like

 3. Hallo Joris,
  Wat een prachtige site heb jij op het net gezet ! Je bent echt een bezige bij en mag trots zijn op al dat zoek- en schrijfwerk die je hebt verricht. Nog verder succes gewenst.
  Frans De Gendt
  Erfgoedcel Kapelle-op-den-bos

  Like

 4. Dag Joris
  In mijn ogen is de belangrijkste doelstelling van uw werk en tegelijk de grote verdienste ervan: uw historische beslagenheid én het archiefmateriaal zo ruim mogelijk kenbaar te maken. Dat doet deze site op een schitterende manier. Ik mag hopen dat uw noeste ijver, uw passie, ruime verspreiding én grote waardering mag oogsten! Suggestie: zorgen voor links naar uw site vanuit ghkl en vele verwante kringen en/of collega’s. Proficiat.
  Fred Van Schel

  Like

  1. Beste Fred,

   Bedankt voor de suggestie.

   Sinds gisteren staat reeds een link op de website van GHKL naar deze website en heb ik dat ook gevraagd aan de beheerder van de website van gemeente Londerzeel. Laat ons hopen dat nog andere heemkringen uit de buurt van Londerzeel die ik heb aangeschreven ook een link gaan voorzien naar deze website.
   Joris Saerens

   Like

 5. Goede morgen Joris,
  Van harte gefeliciteerd met de samenstelling en de editie van de biografieën van reeds heel wat Londerzeelse militairen en hun bijdrage aan WO I, maar tevens met de creatie van deze site. Keurig!
  Hartelijke groeten,
  Wim Pas, Meise

  Like

 6. Mooie website, verzorgd en leerrijk. persoonlijk heb ik u en ook uw zus leren kennen via de soldatenvereniging van Londerzeel.
  U bent een boeiende persoonlijkheid met een doorgedreven ijver.
  Een broer van mijn grootvader sneuvelde op 4 augustus 1914. Van de eerste slag tussen de forten is weinig concreet bekend. Spijtig.
  Ik wens u nog veel moed want ik denk dat je nog veel werk hebt !

  Like

  1. Dag Lieve,
   Ik heb wat opzoekingen gedaan over jouw grootoom, Karel Lodewijk Saterdag ° Londerzeel 2-10-1892 † Wandre (Rabosée) (vermist) 4 of 5 of 6-8-1914, en ik heb het resultaat aan jou bezorgd. Hij moet hoogstwaarschijnlijk de eerste soldaat uit Groot-Londerzeel geweest zijn die is omgekomen tijdens de beginuren van WO I. Vermoedelijk liggen de stoffelijke resten van Karel Lodewijk Saterdag begraven onder een “onbekende soldaat”-grafsteen op de militaire begraafplaats te Wandre.
   Joris

   Like

 7. Goedemorgen (Mr. inderdaad) Joris Saerens
  Wat een schat aan informatie over o.a. de gesneuvelden van Steenhuffel en omstreken. Eigenlijk is dit een fulltime werk waar enige compensatie tegenover staat, m.a.w. niet alleen delging van de kosten. En dit allemaal in de huiskamer te raadplegen met een druk op de knop. Van harte bedankt. (De Borger wist te vertellen dat één van zijn laatste doelstellingen is : oprichting van eremonument op het graf van Van Doorslaer. Hopelijk slaagt hij in zijn opzet en geeft de gemeente wat meer aandacht aan de graven van deze soldaten.
  Groet Jos

  Like

  1. Beste Jos,
   Inderdaad.
   De gemeente Londerzeel is van plan om een monument ter ere van de 3 broers/soldaten WO I Van Doorslaer te plaatsen op de begraafplaats van Steenhuffel in 2018.
   Ook zullen alle graven van de soldaten op de ereperken van de begraafplaatsen opgefrist worden.
   Verder zullen namen van slachtoffers WO I en WO II worden toegevoegd op het oorlogsmonument te Steenhuffel.
   Waarschijnlijk zal er ook aan het oorlogsmonument van Malderen namen van oorlogsslachtoffers WO I toegevoegd worden.
   Joris

   Like

 8. Beste Joris,

  Ik wil je feliciteren met je mooie website en de inspanningen die jij levert om de herinnering aan al diegenen die gesneuveld zijn levendig te houden.
  Chapeau!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.